Vi förverkligar dina
idéer med omsorg

Printing Friends är specialister på att förnya offentliga och kommersiella miljöer med hjälp av modern grafisk teknik. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för inredningsarkitekter och designers att skapa inredningar som är anpassad för hyresgästens behov och varumärke. Vi erbjuder rådgivning, materialprover, produktfakta, print, fräsning och byggnation.

Stor frihet

Med vår teknologi har du full frihet vad gäller material, form, struktur, mönster, färg, ljus och akustik. Vi har erfarenhet av att printa på och fräsa i traditionella, nya och återbrukade material. Till exempel trä, tyg, metall, papper och olika kompositmaterial.

Hög kvalitet

Print och skärning sker med exakt precision. Dekorationslager som printas på styva och flexibla material härdas med UV-ljus och får en god beständighet och lång livslängd. Till textilier använder vi en sublimeringsteknik som gör att färgen går in i fibrerna i tyget. Resultatet blir ytor och textilier som tål att användas och kan hållas rena och fräscha över tid.

Hållbar interiör

Vi vill erbjuda inredningar med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför satsar vi extra på hållbar produktion och hållbar materialanvändning. Fråga oss gärna om hur vi kan få en inredning att bli mer miljövänlig, resurseffektiv, cirkulär och flexibel.

Snabb byggnation

Skapa ett vackert utrymme utan röran och besväret med en totalrenovering. Med våra material kan du ersätta föråldrade ytor och uppdatera ett utrymme med minimal arbetstid, buller, damm och avfall.