Interiör arkitektur:
Gör allt, på helt nya sätt

Att förnya en inredning kan göras enkelt med modern grafisk teknik. Här är fem sätt att skapa en inredning som är anpassad för hyresgästens behov och varumärke.

1. Bakgrund

Tapeter och innerväggar kan vara precis som du vill att de ska vara. Vill du ha en specifik struktur, illustration, foto, färgschema eller kanske en sammetslen matt yta? Med vår printteknik är allt detta helt möjligt. Tapeterna kan vara certifierade och uppfylla bestämda krav på brandmotstånd. De kan också ha antibakteriella egenskaper för hygienutrymmen på sjukhus, vårdhem samt offentliga lokaler som hotell, kök och restaurang. Med non woven-tapeter blir det enkelt att tapetsera och skarvarna blir i princip osynliga.

2. Glas

Grafisk teknik och glas är en spännande kombination. Glasets tekniska, funktionella och estetiska egenskaper i kombination med modern grafisk teknik möjliggör allt från illusionskonst till att tillgodose olika funktionskrav som solskydd, inneklimat, bullerskydd och insynsskydd med utblick. Fasadglas och mellanväggar med mönster, toning eller färg kan ge ett mötesrum, en hotellobby eller en hel fastighet en speciell karaktär eller profil. Dekorativa filmer för glasytor ger dig ännu fler sätt att skapa visuella effekter inomhus.

3. Klädsel

Till textilier använder vi en sublimeringsteknik som gör att färgen blir ett med textilfibrerna i tyget. Olika typer av tyger kan printas med valfri design och i önskad mängd. Klädsel för stolar och soffor, kuddar och gardiner kan utformas för att passa perfekt in i det färgschema eller rumsmiljö som önskas. Motiv med starka och intensiva färger fungerar bra tack vare att färgmättnaden är hög.

4. Kakel

Skapa unika miljöer även om kravet på ytskikt har begränsat materialvalet till kakel. Det kan exempelvis handla om restaurangmiljöer och saluhallar. Skulle du behöva kakelplattor för ett visst projekt där de ursprungliga plattorna inte längre finns så kan vi reproducera likadana på begäran.

5. Trä

Print på trä ger en naturlig struktur och värme och kan ge motivet lite patina. Är du ute efter en rustik och lantlig atmosfär? Låt oss printa din design direkt på träpaneler, skivor, skyltar och dörrar. Digital färgstyrning och avancerad printteknik garanterar ett enhetligt utseende för material till butiks-, kafé-, restaurang- och hotellkedjor. Träpanelerna kan vara certifierade och uppfylla bestämda krav på brandmotstånd.